Thursday, June 30, 2011

salah siapa???

tajuk je pown da wat aku pening...
hurmm...
salah siapa atau salah ape???



al-maklumla...
biler aku tgk rezak exam..
haishh...
seperti yg dijangkakan....
...............................



menyesal??
frust???
nak mati???
entahla...
aku pown x paham...



penat aku fikir...
ape punca jd mcm ni...
kenapa?
mane diri aku yg dulu?
aku rase lost..
serius....



dri pagi smpai petang....
aku muhasabah diri...
fikir ape yg da jd ngan aku ni...
kenapa laen yg dirancang laen lak yg jd??



sedangkan aku sgt2 push diri aku mase final...
aku x penah salahkan aktiviti yg aku join...
bg aku sume berpunca dri diri aku sendiri...
yupp...



it's my mistake...
aku yg alpa...
aku yg lupa...
aku byk sgt maen sem ni...
byk gelak...
byk enjoy....
mmg byk sgt.....



aku hampir lupa ape tanggungjawab aku sebenarnya...
ya Allah...
bantulah hamba mu ini....
ya Rabbi...
kembalikan diri aku yg asal...
yg penuh bersemangat...
yg x kenal ape itu putus asa...
aku rindu diri aku yg dulu....
nape skang jd macam ni?
maafkan aku Ya Allah...
tolonglah bagi peluang kedua padaku...



ya....dan ya.....
aku da trime pengajaran atas kelalaian aku...
i'm deserved......

aku mahu diri aku yg dulu....

بسم الله الرحمن الرحم

aku berjanji akan ubah diri aku....
sikap aku....
dan segala yg buruk yg ada pada diriku....
hanya satu yg ku minta ya Allah....
kau kuatkan hati aku...
beri aku peluang untuk tebus rezak aku sem lepas...
ya Allah...permudahkan ia untukku...
amin......



~KaLo SuKe..SiLaLaH CoMmEnT ^-^ ~

5 luahan:

ARNaBS said...

jgn fkir ngatif sgt k
besa la hidup..bnyk dugaan :)

wanhamiza said...

kte try next sem plak :)

aisYahzaCk said...

stay strong dear...

jee_an24 said...

jgn lupa utk senyum...
mcm jihan jgk laa
rasa mcm dh all out tapi pk positif..
apa yg kita dpt dari apa yg kita usaha..
mungkin xcukup lagi..
mungkin kena perbaiki lagi..insyaAllah...
utk menjadi manusia yg hbt kita kena perhebatkan diri kita..
berubah apa yg perlu...
orite...all da bez next sem!!
u can do it!!

umarmarwan said...

ain..tgk ayat ni..tadabbur dan faham betul2 ayat ni.. ( Al Baqarah : 216 )

moga kita kuat dalam menempuh ujiannya..ameen

CoPyRiGhT @ SeGaLa YaNg TeRcAtAt AdAlAh MiLiK AiN FaRaHaH