Saturday, June 1, 2013

bantulah aku Ya Allah

siapa kata hidup ni indah? seronok ??
aku penat.. ye aku penat.. sangat penat dgn hidup ini..
kadang-kadang aku rase give up... 
kadang - kadang aku rase x gune hidup ...
 kalo mati tu senang ,  kalo mati boley selesaikan semuanya, mungkin tu pown jd pilihan..
Ye.. aku lemah.. sgt lemah...baru aku phm kenapa org bukan islam selesaikan problem depa ngan suicide..
tapi aku islam.. aku dikurniakan iman , akal , dan yg paling penting sekali aku ade Allah yang Maha Besar.. masalah aku ni just mcm setitik air kat lautan je...




Aku tak boleh hidup macam niiii ......

Memang tak boleh ! 

Selagi aku tak bergantung pada  yang TAK MATI !

Setiap yang berlaku ade hikmahnye... 
setiap masalah ade penyelesaiannya.. 
cume lambat atau cepat je...
kalo kite serahkan sumenye pd Allah.. Allah akan tolong...Allah x kan kecewakan aku ..
yupp.. kite patot bergantung pada Allah.. berharap pada die..


if kite bergantung pada manusia , sejauh mana mereka mampu memberi harapan??
sejauh mane mereka dapat melakar impian??
sejauh mane mereka akan teman kite lalu liku-liku hidup ni??




Ya ALLAH..

maniskan hatiku dengan iman..
cukupkan aku dengan bekalan sabar untuk meredah lautan hidup penuh dugaan..

Ya ALLAH..

teguhkanlah hatiku untuk terus melangkah dalam hidup ini..
yang kurasakan saban hari memeritkan..
kerana sabda Rasulullah s.a.w Dunia Ladang Akhirat.

Ya ALLAH..

andai aku belum layak ..maka layakkanlah aku..
dengan bekalan iman dan takwa itu..
yang kuyakini hanya itu..yang dapat menyelamatkanku..
dari berputus asa dari rahmatmu..
Aku ingin bahagia dalam dakapan kasihmu.


Ya Tuhan.. 
Bila aku penat untuk berlari..
Tetapkan langkahku..
Agar aku terus kuat untuk berjalan..

Ya Tuhan.. 
Bilamana lelahku mengamit diriku..
Janganlah engkau hentikan perjalananku..
Tetapkan langkahku..
Walau merangkak sekalipun.. 

Ya Rahman
Ajarilah Aku bagaimana 
Bersabar Dalam setiap Ujian..
Diam ketika Emosi melanda..
Jadikanlah Aku Hambamu yang selembut Abu Bakar As-siddiQ..
Sebijaksana Umar Bin Al-Kattab..
Sepintar Ali Bin Abi Talib..
Setegar Khalid BIn Al Walid..


Ya Rahim 


Jika Hari ini Ada Kerapuhan Dijiwaku maka tegarkanlah dan kuatkanlah aku..

Jika Hari ini aku terasa seperti hendak berputus asa..
bangkitkanlah jiwaku kembali melangkah dan jauhkanlah ia daripadaku..

Jika Hari ini ada kesulitan yang aku hadapai, permudahkanlah ia untukku..
Jika hari ini ada kesedihan buatku, gantikanlah dengan senyuman..
jika hari ini ada Keraguan dihatiku..yakinkanlah hatiku agar tidak mersa ragu..


Ya Rabb..tetapkanlah dan sabarkanlah hatiku 
kuatkanlah langkahku ini..agar aku tetap sabar dan kuat dalam menempuhi ujianmu..
Bimbinglah aku..kerana sesungguhnya aku teramat sekali mendambakan keredhaanmu..

~KaLo SuKe..SiLaLaH CoMmEnT ^-^ ~

2 luahan:

Anonymous said...

wahai teman, tidak aku komen post ni melainkan kau saudara seislamku..

Adik,
1. Cuba check semula solat adik, pastikan buat dengan sempurna.

2. Adik ada amalan peribadi x?

3. Sejauh mana adik bersyukur dalam nikmat dan sabar dalam ujian..

4. Banyakkan berdoa dan berselawat

Mya said...

never give up k? btw jum join segment mya:))

http://sweettedy.blogspot.com.au/2013/06/segment-winter-blogwalking-by-mya.html

CoPyRiGhT @ SeGaLa YaNg TeRcAtAt AdAlAh MiLiK AiN FaRaHaH