Saturday, July 9, 2011

SaTu TeKaD ...SaTu AzAm....


kebiasaan nya org akan wat azam juz for new year je kan??
but not me..
biler aku rase nk wat azam...
aku akn wat..

KELAHIRAN SEMULA...


ni bukanlah mati idop balik...
tp aku hanya mahu hidupkan kembali semangat aku yg hampir mati...
mungkin sebab frust??
hurmm...
maybe...



skang ni...
da nak masok sem 3...
semangat aku kembali berkobar-kobar..
yeahhh...
I'M BACK!!!

alhamdulillah...ni sume berkat aku join program kemasyarakatan...
yupp...mmg aku memotivasikan adik-adik yang nk amek SPM tu...
tp sebenarnya...aku lebihkan kpd motivatekan balik diri aku...



aku da wat satu plan..
hehehe...
no more istilah maen-maen....
tadelah enjoy-enjoy....
buang jao-jao...
 GO AWAY FROM MY LIFE!!!

yang kene ade dalam idop aku....




jangan ngada-ngada nak NGANTUK dalam kelas... ( aku cungkil bijik mata nanti )

jangan byk sgt BERFACEBOOKING ..


GAME ....tolong pergi dari idop aku...sebab kau...aku BINASA...

delete LAZY word from my life and pleaz insert HARDWORKING word...

be RESPONSIBLE to myself....                                                                                                         



mulai arini...itulah yg kene aku wat..
then aku nk setkan keutamaan dalam idop aku...

PELAJARAN.....itu tujuan asal aku...matlamat aku...aku nk jd sorunk CHEMICAL ENGINEER yg berjaya..


PALAPES...tu pown penting gak dlm idop aku...kerana join palapes...aku byk berubah...more to positive la ye...and aku nk jd sorunk PEGAWAI MUDA...hehe


aku hanya akan libatkan diri dgn ape-ape program yang boley improve aku nyer SOFTSKILL je..


ok...pasal rezak yg ntah pape tu...
aku akn cover balik...
mungkin bkn sekarang....
tp aku akn cri masa yg sesuai tuk cover balik....
repair balik rezak aku yg mcm nk cmpak je dlm lombong tu...
haishhh...
x pe...take time...
aku percaye aku berhak dpt peluang yg kedua...
once aku dpt chance tu....
aku akan gunakan sebaik yg boley...
insyaallah...


one of snior maktab aku yg datang SPKG ade ckp satu perkara yg aku x kan lupa...
he's general surgeon in pusrawi...

he said  " to be a doctor...hardworking is good enough...but for an engineer...u have to hardworking  and smart "


 and

pergh..... SMART???? ....die ingat aku ALBERT EINSTEIN ke??... 
 aku tanyer die mcm mane nk dptkan SMART tu???
ngan selambe je die jwb...
" it's in ur heart...go and find it "



mmg aku blur giler la kan.....mane nk cri??
da 2 tahun aku mencari SMART dlm diri aku...
haishh...
sampai skang aku x jumpe...
tp aku taw...


mencari sesuatu yang berharga itu memakan mase yg agak lame...meskipun akan amek sepanjang hayat tuk mencarinya...aku x kan putus asa..aku tetap akan cari...sebab aku taw ia ade dlm diri aku...

so...wake up from ur dream , dear !!! 
never stop untill u get what u want in ur life...
insyaAllah...


LIFE IS NOT DISCOVER OUR TALENT...
IT'S BOUT PUSH OUR TALENT TILL LIMIT AND USE IT TO DISCOVER OUR GENIUS...

kawan-kawan......doakan saye supaya sentiasa kuat untuk harungi cabaran dalam idop ini....
syukran...
salam....


~KaLo SuKe..SiLaLaH CoMmEnT ^-^ ~

5 luahan:

aisYahzaCk said...

yeay!!me too..aku baru nak buat post yang sama..tgh semangat abes ni!!!mari bersama kita berusaha!

ain farahah said...

hahahaha.....jom--jom...together forget d past....and improve ourself in d future...hehehe

EG said...

usaha tangga kejayaan.
btw, nice blog.

kepap;DD said...

hee:) we will :) jhum mule dr awal:) nnti nak betolkan peper juge :) hee

WuMing said...

Bagi WuMing lah kan... Azam baru kita boleh buat bila-bila masa... Takkan nak tunggu cukup tahun baru nak mula

CoPyRiGhT @ SeGaLa YaNg TeRcAtAt AdAlAh MiLiK AiN FaRaHaH